beste verstelbare dumbbell voor thuis

De 5 beste verstelbare dumbbells voor thuis 2024 – Getest!

Wist je dat trainen met verstelbare dumbbells net zo effectief is als trainen met andere losse gewichten en machines? Dit biedt veel mogelijkheden voor het werken aan je fitness doelen thuis.

Voor zowel beginners als gevorderden zijn de juiste verstelbare dumbbells essentieel om je krachtoefeningen voor thuis optimaal te kunnen uitvoeren.

Verstelbare dumbbells vallen onder de belangrijkste fitness spullen voor thuis. Laten we duiken in de wereld van verstelbare dumbbells, om voor jou de beste set uit te kiezen. Voor de transparantie. Dit artikel bevat affiliates.

Waarom verstelbare dumbbells onmisbaar zijn voor het thuis trainen

beste verstelbare dumbbell voor thuis

Veel mensen die gaan thuis trainen denken dat ze moeten beginnen met een hele thuisgym, om een goede start te maken. Dat is verre van waar. Met verstelbare dumbbells heb je al een groot gedeelte van je basis gedekt. Hieronder vertel ik waarom dit zo is en bespreek ik de belangrijkste voordelen!

Ruimtebesparing: ideaal voor kleine woonruimtes

Verstelbare dumbbells zijn een ruimtewonder. Je hebt maar één compact set nodig, in plaats van een heel rek met verschillende gewichten. Vergelijk dat eens met de ruimte die 5 tot 10 losse dumbbell sets innemen!

Woon je klein of wil je thuis trainen zonder je hele woonkamer om te bouwen? Dan zijn verstelbare dumbbells ideaal. Je bergt ze makkelijk op als je klaar bent met je workout. Zo houd je ruimte over voor andere dingen, zonder in te leveren op je trainingsmogelijkheden.

Kosteneffectief: één set vervangt meerdere losse gewichten

Op het eerste gezicht lijken verstelbare dumbbells misschien wat aan de prijzige kant. Maar als je het vergelijkt met wat je kwijt zou zijn aan een complete set losse gewichten, dan is het verschil echt opvallend.

Een gemiddelde set van kwalitatieve verstelbare dumbbells kost tussen de 200 tot 400 euro. Dat klinkt misschien veel, maar bedenk eens wat je kwijt zou zijn als je aparte dumbbells zou kopen voor elk gewicht tussen de 2 en 30 kilo. Je zou al snel meer dan het driedubbele moeten uitgeven!

Bovendien bespaar je niet alleen geld op de aanschaf, maar ook op verzendkosten (als je ze online koopt). In plaats van meerdere zware pakketten, krijg je alles in één doos. Handig, toch?

Veelzijdigheid: geschikt voor verschillende oefeningen, doelen en trainingsniveaus

Een van de coolste dingen aan verstelbare dumbbells is hoe veelzijdig ze zijn. Of je nu een beginner bent die net start met 2 kilo, of een ervaren krachtpatser die met 20+ kilo werkt, dezelfde set kan het allemaal aan.

Je kunt ze gebruiken voor om heel je lichaam te trainen. Denk aan squat oefeningen, rug oefeningen, en arm oefeningen. Deze flexibiliteit maakt ze bijv. perfect voor full body workouts. Ook kun je ze combineren met een fitness step om daar oefeningen op te doen.

Het mooie is dat je dumbbells met je mee groeien. Je hoeft niet steeds nieuwe gewichten te kopen als je vooruitgang boekt. Gewoon even aanpassen en je bent klaar voor je volgende uitdaging!

Gemak: snel wisselen tussen gewichten tijdens je workout

Weet je wat echt fijn is wanneer je thuis met verstelbare dumbbells traint? Je kunt supersnel van gewicht wisselen. Bij de nieuwste modellen is het een kwestie van een knop draaien of een pin verschuiven, om zo naar een ander gewicht te gaan. Dit is superhandig voor als je meerdere oefeningen combineert, zoals super sets of het doen van drop sets, wanneer je sneller naar een lichter gewicht wilt gaan.

Voor de oudere modellen ben je iets meer tijd kwijt met de schijven wisselen. Maar als je geen oefeningen combineert met dezelfde dumbbells of gewichten, dan zou dat minder een probleem moeten zijn.

Met de nieuwe modellen scheelt het echt tijd tijdens je workout. Je hoeft niet steeds heen en weer te lopen naar je gewichtenrek. Alles wat je nodig hebt, heb je direct bij de hand.

Al met al zijn verstelbare dumbbells een slimme keuze voor wanneer je je krachttrainingen thuis doet. Ze besparen ruimte en geld, zijn super veelzijdig, makkelijk in gebruik en gaan lang mee.

Mijn criteria voor het selecteren van verstelbare dumbbells voor thuis

beste dumbbell set verstelbaar

Goed, laten we nu kijken naar welke criteria ik heb gebruikt voor het selecteren van de beste verstelbare dumbbells voor thuis. Ik heb echt mijn huiswerk gedaan om jou de beste opties te presenteren.

Dus niet zomaar wat willekeurige dumbbells bij elkaar gegooid met korte omschrijvingen, waarbij de focus alleen ligt op het verkopen van dumbbells.

Kwaliteit van de materialen en constructie

Ten eerste heb ik gekeken naar de kwaliteit van de materialen en constructie. Een verstelbare dumbbell moet stevig aanvoelen, ook als je het op het hoogste gewicht hebt ingesteld. Dus niet dat die tussendoor rammelt.

Daarnaast is het verstelmechanisme super belangrijk. Het moet soepel werken en veilig zijn. Je wilt niet dat je gewichten er middenin een oefening afvallen, toch?

Ik heb ook gelet op het gewichtsbereik. Een goede verstelbare dumbbell moet geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde sporters. Daarom heb ik gezocht naar sets die een flink bereik hebben, meestal van rond de 2 tot 24kg per dumbbell.

Ook heb ik rekening gehouden met de sprongen die je kunt maken. Sommige verstelbare dumbbells zijn solide, maar kun je alleen sprongen maken van 4kg+. Daar kun je helaas moeilijker progressie mee behalen, tenzij je zelf microplates eraan toevoegt.

Gebruiksgemak is een ander belangrijk punt. Hoe snel kun je van gewicht wisselen? Is het intuïtief of heb je een handleiding nodig voor elke keer dat je wilt aanpassen?

Je wilt dat de verstelbare dumbbells stevig in je handen zitten en ook zoveel mogelijk voelen als normale dumbbells. Dat brengt me bij het volgende onderwerp.

Rekening houden met het verschil tussen verstelbare en selecteerbare dumbbells

In de basis zijn er 3 soorten verstelbare dumbbells. Je hebt:

  • Normale verstelbare dumbbells. Dit zijn de dumbbells waarbij je zelf de gewichten erop en eraf moet doen en met een klem moet bevestigen. Ook zijn deze dumbbells relatief lang, omdat je de dumbbell sleeve gebruik om de gewichten erop en er af te doen.
  • Selecteerbare dumbbells met een draaischijf of pin systeem. Deze dumbbells hebben een ingebouwd systeem waarmee je het gewicht kunt aanpassen door een knop-, pin- of draaischijf te gebruiken. Je kiest het gewicht waar je mee wilt trainen en pakt de dumbbell er dan uit. Veel van deze systemen zijn ontwikkeld op basis van het bowflex systeem.
  • Selecteerbare dumbbells met een handgreep draai systeem. Deze dumbbells zijn nog efficiënter in het schakelen. Dit omdat je alleen aan het handvat hoeft te draaien om makkelijk en snel van gewicht kan wisselen.

Er bestaan ook combinatie systemen waarbij bijvoorbeeld het bowflex systeem en het handgreep draai systeem worden gecombineerd.

Er zijn dus veel opties. En daarom extra belangrijk om goed je onderzoek te doen wat nu het beste bij je past. Het helpt dan natuurlijk ook om te oriënteren wat de opties zijn per prijsklasse.

Verschillende prijsklassen en features

Tot slot heb ik natuurlijk ook naar de prijs gekeken. Ik wilde me richten op opties voor verschillende budgetten, zonder in te leveren op kwaliteit.

Verstelbare dumbbells komen in verschillende prijsklassen en je krijgt vaak meer features naarmate de prijs stijgt.

In de budgetcategorie (rond de 50-250 euro voor een paar) vind je vaak basis verstelbare dumbbells. Dit zijn de standaard verstelbare dumbbells waarbij het bereik is van 2 tot 15kg per dumbbell. Prima voor beginners, maar wat beperkt voor de gevorderde sporters.

In het middensegment (250-450 euro) zie je al meer geavanceerde systemen, zoals de draaiknoppen om sneller wisselen van gewicht te wisselen. Deze dumbbells gaan vaak tot 25kg per dumbbell. Ook is de bouwkwaliteit over het algemeen wat beter, afhankelijk van het materiaal.

De premium categorie (450+ euro) zijn echt de Rolls Royces onder de verstelbare dumbbells. Hier vind je vaak digitale systemen voor gewichtsaanpassingen, super gladde mechanismen en gewichtsbereiken tot wel 40 kilo per dumbbell. Plus, ze zien er meestal ook nog eens heel fancy uit!

Ik heb dus rekening gehouden met verstelbare dumbbells voor beginners, gevorderden en wat de beste all round verstelbare dumbbells voor thuis zijn.

De 5 beste verstelbare dumbbells voor je thuistraining in 2024

We zijn zover! Laten we eens kijken naar de beste verstelbare dumbbells voor je krachttraining thuis. Sommige producten bevatten affiliatelinks. Je aankoop via deze links steunt mijn werk, zonder extra kosten voor jou. Zo kan ik je blijven voorzien van handige tips. Bedankt voor je support!

1) AJ-Sports Verstelbare Dumbells set 2 x 10 kg: Topkeuze voor beginners

Ben je net begonnen met krachttraining? Dan zijn de dumbbells van AJ-Sports een uitstekende keuze. Ze zijn speciaal ontworpen voor beginners, zonder in te leveren op kwaliteit.

Je krijgt een set van twee dumbbells, elk verstelbaar tot 10 kg. In totaal kun je 20 kg aan gewichten op de dumbbell laden, wat het een uitstekende optie maakt om er in de beginnersfase langer gebruik van te kunnen maken.

De sprongen die je kan maken zijn 1, 2.5, en 5kg. Vooral voor beginners is het ideaal om sprongen van 1kg te kunnen maken, aangezien sprongen van meer dan 1kg letterlijk een stap te ver kunnen zijn.

Een extra voordeel is dat je deze set verder zelf kan uitbreiden door schijven te kopen met een 30mm diameter. Heb je de dumbbells op korte termijn uitgespeeld? Dan kun je er gelukkig nog schijven bij kopen.

Omdat de schijven van metaal zijn, maken ze wat lawaai en zijn ze glad. Daarnaast voelen de dumbbells voor sommige oefeningen erg compact. Als je net begint, is dit niet zo’n probleem.

De set wordt geleverd met een praktische opbergbox, waardoor je je de verstelbare dumbbells thuis netjes kan opbergen.

KenmerkSpecificatie
Als paar verkocht?Ja
MaterialenMetaal
Gewichtsbereik1,5 tot 10 kg
Gewichtssprongen1-5 kg
Gewichtsopties2x10kg of 1x20kg. Je kunt extra schijven erbij kopen.
Onderdelen18 stuks
Afmetingen39 cm L x 9 cm B x 15 cm H
AanpassingsmechanismeSchijven wisselen en sluiters vastdraaien
GarantieWettelijke garantie via AJ-Sports.nl
Belangrijkste voordelenGoedkoop en handig voor beginners
Belangrijkste nadelenGeluid, kost meer tijd om gewichten te verstellen en minder geschikt voor gevorderde krachtsporters

2) Nordic Track Adjustable Dumbbell Set: De beste allrounder

De Nordic track Adjustable Dumbbell Set is meteen aan het uiteinde van de hogere prijsklasse. Dat heeft voornamelijk te maken met het handige schuifpinnen systeem en dat de dumbbell niet groter wordt, wanneer je een hoger gewicht selecteert.

Je kunt deze dumbbells laden t/m 25kg (55 pond) en gaat dit in sprongen van 2,5-5 pond. Dit komt overeen met sprongen van 1,1-2,3kg. Let wel op dat de sprongen niet helemaal geleidelijk gaan. Soms moet je iets grotere sprongen nemen om naar het gewenste gewicht te gaan.

De knurling van de dumbbell voelt solide. Het is wel zo dat wanneer de dumbbell is volgeladen, dit een beetje gek kan aanvoelen.

Wil je graag snel kunnen schakelen tussen oefeningen, dat de dumbbells zoveel mogelijk als vaste dumbbells voelen en dat je relatief zwaar kan gaan met je krachtoefeningen? Dan is deze dumbbell set voor jou!

Momenteel is de vraagprijs 449 euro. Het zal me niet verbazen als de prijs uiteindelijk van dit product omhoog gaat. Via deze link kun je de dumbbells aanschaffen.

KenmerkSpecificatie
Als paar verkocht?Ja
MaterialenGegroefde metalen handgreep, plastic en metaal
Gewichtsbereik4,5 tot 25 kg
Gewichtssprongen1,1-2,3 kg
Gewichtsopties4,5, 5,7, 6,8, 9,1, 10,2, 11,3, 13,6, 14,7, 15,9, 18,1, 19,3, 20,4, 22,7, 23,8, 25 kg
Vervangt15 sets dumbbells
Afmetingen49,3 cm L x 29 cm B x 21,6 cm H (in opberglade)
AanpassingsmechanismeSchuifpinnen
GarantieNiet vermeld
Belangrijkste voordelenTijd- en ruimte besparen
Belangrijkste nadelenDe sprongen tussen de gewichten zijn niet lineair

3) Nuobell Verstelbare Dumbbells: De beste verstelbare dumbbell

Wil je voor de beste kwaliteit gaan? Dan zijn de Nuobell selecteerbare dumbbells wat je zoekt. Met deze dumbbells breng je professionele kwaliteit in huis.

Je kunt de dumbbell verstellen tussen 2 kg tot 32 kg en sprongen maken van 2kg. Door Magneetgewichten te gebruiken, zijn nog kleinere stappen in gewicht mogelijk

De gewichten aanpassen verloopt extreem snel door het handige handgreep draaisysteem. Je hoeft enkel aan het handvat te draaien en bepaal je vanuit daar voor welk gewicht je wilt gaan. Hoe cool is dat?

Over het handvat gesproken. Deze is erg prettig om vast te houden en voelt net alsof je een mini barbell vast houdt. Heel solide! En natuurlijk erg fijn dat de lengte van de dumbbell korter is bij lagere gewichten.

Daarnaast is het materiaal redelijk stevig. In ieder geval de schijven. Tussenin zitten er wel plastic onderdelen. Dat is wel een minpuntje, omdat plastic kan breken. Je wilt de dumbbells dus liever niet laten vallen. Op lange termijn kan dit mogelijk voor problemen zorgen.

Wanneer de dumbbell uit de houder wordt getild, vergrendelt het verstelmechanisme, zodat de handgreep tijdens de training niet per ongeluk kan draaien.

Met het terugzetten kan het soms ook voorkomen dat die niet helemaal goed gaat. Je moet dan weer even nagaan in welke stand deze stond en het resetten. Iets waar je vanzelf bewuster van wordt.

Al met al zijn dit 1 van de weinige verstelbare dumbbells op de markt die op losse dumbbells lijken en voelen alsof je met losse dumbbells traint. Dat je snel van gewichten kan wisselen is ook super fijn.

KenmerkSpecificatie
Als paar verkocht?Ja
MaterialenPlastic en metaal
Gewichtsbereik2 tot 32 kg
Gewichtssprongen2 kg
Gewichtsopties2,4,6,8,10,12,14,16,18,20,22,24,26,28,30,32
Vervangt16 sets dumbbells
Afmetingen19,1 cm L x 43,2 cm B x 19,1 cm H
AanpassingsmechanismeHandgreep draaisysteem
Garantie3 jaar
Belangrijkste voordelenSupersnel van gewichten wisselen, zwaarder kunnen gaan dan 24kg en ze voelen en zien eruit als echte dumbbells
Belangrijkste nadelenNog niet duidelijk hoe duurzaam ze zijn voor de lange termijn

4) Ironmaster Quick-Lock Adjustable Dumbbell set: Voor de serieuze krachtsporter

Gebruik je regelmatig gewichten van boven de 30kg? Dan is de Ironmaster Quick-Lock Adjustable Dumbbell set perfect voor jou.

Het gewicht van deze dumbell set is 34 kg per dumbell. Een halter weegt 5.4 kg en kan worden opgebouwd in stappen van 2.2 kg. Er is ook een uitbreiding mogelijk, zodat je de dumbbells zelfs kan verzwaren tot en met bijna 75kg per dumbbell!

Het kan soms wel even rekenen zijn om bepaalde gewichten te gebruiken voor je dumbbell. Dit is minder het geval bij selecteerbare dumbbells.

Het verstellen van de schijven verloopt natuurlijk ook trager dan wanneer je een selecteerbare dumbbell gebruikt. Maar gelukkig is het sneller dan wanneer je een reguliere verstelbare dumbbells gebruikt.

De Ironmaster verstelbare dumbbells komen qua looks aardig overeen met normale dumbbells. De sleeve is alleen wat langer, wat een beetje gek aanvoelt, als je normale dumbbells bent gewend. Vooral voor isolatie-oefeningen.

Het is wel fijn dat door het speciale design de schijven stevig tegen elkaar aan zitten, waardoor je geen last hebt van rommelende gewichten tijdens het doen van je oefeningen.

Omdat deze dumbbells van stevig materiaal zijn, kunnen ze uiteraard tegen een stootje. Je kunt ze makkelijker laten vallen, zonder dat ze op korte termijn kapot gaan.

Wil je voor snelheid gaan? Dan kun je beter voor een andere dumbbell gaan. Is het doel om zo zwaar mogelijk te trainen? Dan zijn deze dumbbells perfect voor jou!

KenmerkSpecificatie
Als paar verkocht?Ja
MaterialenStaal, chroom en ijzer
Gewichtsbereik2,3 tot 34 kg (tot 74,8 kg met uitbreidingsset)
Gewichtssprongen1,1 kg
Gewichtsopties2,3, 3.4, 4.5, 5.7, 6.8, 7.9, 9.1, 10.2, 11.3, 13.6, 15.9, 18.1, 20.4, 22.7, 23.8, 25, 26.1, 27.2, 28.3, 29.5, 30.6, 31.8, 32.9, 34 kg
Vervangt24 sets dumbbells
Afmetingen36,8 cm L x 17 cm B x 17 cm H
AanpassingsmechanismeSnel-vergrendelings knop
GarantieLevenslang
Belangrijkste voordelenZe zijn compact, kun je de gewichten fijn opbouwen en je kunt er zwaar mee gaan
Belangrijkste nadelenMinder snel verstelbaar dan selectieve dumbbells en het prijskaartje

5) AJ Sports Verstelbare Dumbell 24 KG: Beste prijs-kwaliteitverhouding

Laten we eerlijk zijn: niet iedereen kan of wil een fortuin uitgeven aan verstelbare dumbbells voor thuis. Dat is waar deze AJ Sports verstelbare dumbbell van 24kg om de hoek komt kijken. Het biedt een geweldige balans tussen kwaliteit en betaalbaarheid.

Deze verstelbare dumbbell is een dumbbell met een draaischijf systeem (net als de boxflex). Het combineert 15 verschillende gewichten in één, waardoor je zowel geld als ruimte bespaart door de vervanging van meerdere dumbbells.

Dankzij het innovatieve draaisysteem kan je het gewicht makkelijk aanpassen van 2.5 kg tot 24 kg. De sprongen die je kunt maken zijn van 1 t/m 2,5kg. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker progressie kan blijven maken met je krachtoefeningen voor thuis.

Het handvat van de dumbbell is ergonomisch ontworpen voor een anti-slip, comfortabele en zweetbestendige grip. Hierdoor ben je sterker tijdens de oefeningen die je uitvoert en is je grip minder snel een beperkende factor.

Omdat deze selecteerbare dumbbell set een draaisysteem heeft, is deze minder duurzaam en voelen ze minder robuust aan. Je wilt ze liever dus niet op de grond laten vallen, omdat ze dan minder lang mee gaan. Het is ook de vraag hoe lang het draaisysteem meegaat na de dumbbells langdurig te gebruiken.

Daarnaast zijn de dumbbells ongeveer 5-10cm langer dan vaste dumbbells van rond hetzelfde gewicht (zelfs in de lichtste stand). Dit is in het begin wennen als je het bent gewend om met smallere dumbbells te trainen.

Voor de beste prijs-kwaliteitverhouding is deze dumbbell zeker het overwegen waard. Let op dat je er 2 moet kopen, omdat ze per losse dumbbell worden verkocht.

KenmerkSpecificatie
Als paar verkocht?Nee
MaterialenPlastic en gietijzer
Gewichtsbereik2 tot 24 kg
Gewichtssprongen1-2.5 kg
Gewichtsopties2.5,3.5,4.5,5.5,6.5,8.9.10.11.5,13.5,16,18,20.5,22.5,24
Vervangt15 sets dumbbells
Afmetingen25 cm L x 44 cm B x 21 cm H
AanpassingsmechanismeDraaischijf systeem
GarantieWettelijke garantie via AJ-Sports.nl
Belangrijkste voordelenTijd- en ruimte besparen
Belangrijkste nadelenHet materiaal en dat de dumbbells groot zijn, ook als je weinig gewicht gebruikt

Beknopt samengevat: Of je nu een beginner bent of al meer ervaring hebt met krachttraining, er zijn genoeg goede opties om uit te kiezen. Het belangrijkste is dat je kiest voor een set die bij jouw doelen en budget past.

Ben je er nog niet helemaal over uit? In het volgende gedeelte geef ik nog extra tips waar je allemaal rekening mee wilt houden, voor het kiezen van de juiste verstelbare dumbbells voor thuis.

Hoe kies je de juiste verstelbare dumbbells voor thuis?

verstelbare dumbell voor thuis

Kom je er toch niet helemaal uit met het kiezen van de juiste verstelbare dumbells voor je thuis trainingen? Geen zorgen, ik zal je nog extra tips geven. Hieronder zijn de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kiezen van jouw perfecte verstelbare dumbbells.

Bepaal je fitnessdoelen en ervaring

Allereerst, wat wil je bereiken bereiken met je training? Ben je nog niet begonnen met krachttraining en wil je het thuis trainen uitproberen? Of ben je net begonnen met je krachttraining thuis en wil je investeringen doen voor de lange termijn?

Als je nog geen ervaring hebt, dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een set die gaat tot zo’n 10-20 kilo per dumbbell. Dan ben je niet veel kwijt, mocht het toch niet helemaal je ding zijn.

Maar als je al wat ervaring hebt en echt wil focussen op langdurige spieropbouw, dan wil je misschien een set die tot 32 of zelfs 40 kilo gaat.

Houd rekening met de ruimte die je beschikbaar hebt

Niet iedereen heeft een hele kamer over om thuis te gaan trainen. Daarom is het belangrijk om te kijken hoeveel ruimte je eigenlijk hebt voor je verstelbare dumbbells.

Meet de plek waar je je dumbbells wilt opbergen. De meeste sets hebben een compact ontwerp, maar er kunnen behoorlijke verschillen zijn. Sommige sets komen met een standaard, wat handig is voor opslag, maar wel extra ruimte inneemt. Ik zou persoonlijk geen standaard aanschaffen.

Denk ook goed na over waar je gaat trainen. Heb je genoeg ruimte om comfortabel te bewegen met de dumbbells? Je wilt niet halverwege een oefening ontdekken dat je steeds tegen de muur of meubels aanbotst!

Kijk naar het gewichtsbereik en aanpassingsmogelijkheden

Ik heb het al vaker benoemd, maar dit is echt super cruciaal om mee te nemen. Vooral als je voor spieropbouw traint.

Je wilt een set die je nu kunt gebruiken, maar ook een die met je mee kan groeien als je sterker wordt.

De meeste goede sets beginnen bij 2kg en gaan tot 25 kilo per dumbbell. Dat is voor de meeste mensen meer dan genoeg. Maar als je echt een fanatieke krachtsporter bent, dan zijn er ook sets die tot 40 kilo of meer gaan.

Kijk ook naar hoe fijn je het gewicht kunt aanpassen. Sommige sets laten je in stappen van 2,5 kilo verzwaren, terwijl andere zelfs stappen van 1 kilo mogelijk maken. Hoe kleiner de stappen, hoe makkelijker je over het algemeen ‘progressive overload‘ kan toepassen. Dit is fundamenteel om spiermassa op te bouwen.

Let op kwaliteit, duurzaamheid en garantie

Je wilt natuurlijk dat je investering lang meegaat. Kijk daarom goed naar de kwaliteit van de materialen en de constructie. Plastic maakt minder geluid, maar is minder duurzaam dan staal en voelt t.o.v. normale dumbbells net wat anders.

Houdt ook rekening met het verstelmechanisme. Je wilt niet dat het lang duurt of een gedoe is om de schijven om te wisselen. Daarnaast wil je liever niet dat je er hele lange dumbbells aan overhoudt, wanneer je relatief weinig gewicht gebruikt.

Bekijk ook de garantievoorwaarden. Een langere garantieperiode is vaak een teken van vertrouwen van de fabrikant in hun product. Sommige merken bieden zelfs levenslange garantie op bepaalde onderdelen.

Vergelijk prijzen en lees gebruikersreviews

Als laatste, maar zeker niet minder belangrijk: doe je huiswerk wat betreft prijzen en reviews.

Vergelijk de prijzen bij verschillende aanbieders. Soms kun je flink besparen door even goed rond te kijken of voor een tweedehands optie te gaan. Maar pas op voor aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn. Vaak zijn ze dat ook!

Lees zeker ook gebruikersreviews. Deze geven je vaak een goed beeld van hoe de dumbbells in de praktijk bevallen. Let vooral op opmerkingen over duurzaamheid, gebruiksgemak en of de dumbbells aan de verwachtingen voldoen.

Zoek naar reviews van mensen die de dumbbells al een tijdje gebruiken. Zij kunnen je vertellen hoe de set presteert op de lange termijn.

En nog beter. Kijk of je ze ergens kan uittesten. Dan heb je meteen de juiste feeling bij!

Zo, dat waren de belangrijkste punten om op te letten bij het kiezen van je verstelbare dumbbells voor thuis.

Onthoud: de perfecte set is degene die bij jouw specifieke behoeften, doelen en budget past. Neem de tijd om je keuze te maken. De beste dumbbells voor thuis, zijn uiteindelijk degene die je blijft gebruiken. 😉

Samenvatting beste verstelbare dumbbell set

Verstelbare dumbbells zijn een slimme keuze voor thuistraining. Ze nemen weinig ruimte in, zijn kostenefficiënt en flexibel inzetbaar. Of je nu beginner of gevorderde bent, ze passen zich aan jouw niveau aan.

Bij het kiezen van je set, let op de kwaliteit, materialen en het gewichtsbereik. Kijk ook naar hoe makkelijk je ze kunt verstellen. Houd rekening met je trainingsdoelen, beschikbare ruimte en budget.

Vergelijk prijzen en lees reviews van andere gebruikers. Als het kan, test ze even uit. De beste verstelbare dumbbells? Dat zijn simpelweg degene die jij regelmatig gebruikt en die je helpen je fitnessdoelen te bereiken.

Vond je dit artikel leerzaam en waardevol? Deel het via de onderstaande knoppen met jouw netwerk. Heb je vragen, gedachtes of ervaringen die je wilt delen over verstelbare dumbbells voor thuis? Laat hieronder een reactie achter!

Heb je hulp nodig met je krachttraining thuis? Bekijk mijn online fitness coaching!

online coaching met victor mooren

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van verstelbare dumbbells voor thuistraining?

Verstelbare dumbbells bieden vele voordelen voor thuistraining. Ze besparen ruimte en kosten door meerdere gewichten in één set te combineren. Ze zijn veelzijdig, geschikt voor verschillende oefeningen en fitnessniveaus. Het gemakkelijk wisselen tussen gewichten maakt het thuis trainen efficiënter en ze groeien mee naarmate je sterker wordt.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van verstelbare dumbbells?

Je fitnessdoelen en beschikbare ruimte zijn cruciaal. Check het gewichtsbereik – past het bij jouw niveau? Kijk goed naar de kwaliteit en het verstelsysteem. Goedkoop kan duurkoop zijn, dus vergelijk prijzen en lees reviews. Garantie is ook belangrijk. Kortom, kies dumbells die bij jou en je training passen.

Wat zijn de verschillende typen verstelbare dumbbells?

Er bestaan drie hoofdtypen verstelbare dumbbells, elk met unieke kenmerken. Traditionele verstelbare dumbbells vereisen handmatige aanpassing door schijven toe te voegen of te verwijderen. Selecteerbare dumbbells met een draai- of pinsysteem laten je het gewicht kiezen met een simpele knop of pin. Het nieuwste type zijn selecteerbare dumbbells met een handgreep-draaisysteem, waarbij je aan het handvat draait om het gewicht aan te passen. De keuze tussen deze types hangt af van je persoonlijke voorkeur voor gebruiksgemak, de snelheid waarmee je gewichten wilt wisselen en de duurzaamheid.

Victor Mooren avatar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt gratis een link naar mijn Recomp zone gids ebook.
[mc4wp_form id=”6162″]